5. THAI ridgeback DAY

19.08.2014 10:45

O víkendu 27.-29.6.2014 se uskutečnil již 5. sraz Thajských ridgebacků v kynologickém areálu Zbraslav u Brna.

Sraz byl opět zaměřen na podporu Thajských Ridgebacků v útulcích. Poněvadž Dáda konečně našla svůj domov, tak sbírka byla jen pro černého ďáblíka Kata z tachovského útulku U Šmudliny - celkem se nasbíralo 9500 a spoustu dárečků od účastníků srazu.

Je velice smutné, že chovatel Kata nepřekvapil a na něho opět nepřispěl ani pamlskem - holt chovatelství je pro některé chovatelé jen byznys. Jsem rád, že alespoň některým ChS a majitelům TRD - opravdovým milovníkům tohoto plemene, není Katův smutný osud lhostejný

Sraz letos neoficiálně začal již ve čtvrtek 26.6., kdy dorazil Kato (asi největší atrakce srazu) a další 3 thaječci. V pátek pak dorazilo dalších 6 uvrkánků.

Od pátku již probíhala vyzkoušená BOJOVKA lesem, která byla o dost težší než loni a zahrnovala nejen 1-2 hodinovou procházku pejsků a páníčků po vyznačené trase lesem, ale také tu opět bylo nachystáno pro páníčky 100 různých otázek z Flóry, Fauny a tentokrát přibyly i otázky z oblastí TRD, matematiky, chemie, filmu, hudby, historie, vtipů...

S bojovkou bylo spojené hledání kešek. Souřadnice kešek mohli účastníci získat po správně zodpovězení 16 otázek, které byly vloženy do bojovky (otázky o TRD). Samozřejmě jsem nějak nestihl vše okolo toho připravit, takže se tato aktivita zadrhla hlavně na přístrojích a na nedokončení návodu pro neznalce GPS..., ale nakonec všichni co kešky šli jakkoliv hledat, je všechny našli. V keších bylo nachystano pro hafany překvapení, vlastně překvapení obdrželi až po nalezení a donesení pokladu, které tam našli.

Koncem pátečního dne jsem si udělali procházku k jiné nedaleké kešce, která je v blízkém okolí skryta již několik let, takže se někteří mohli předem podívat, jak taková keška vypadá.

V sobotu do areálu přijížděli další účastníci a dorazilo dalších 7 thaječků, včetně našeho stálého nejstaršího účastníka Bokasse , který se alespoň na chvíli přišel na nás podívat. Celkem se srazu teda zúčastnilo 20 jedinců.

Od ranních sobotních hodin pokračovala bojovka pro ty, co si ji ještě neodběhli ostatní se měli možnost seznamovat, procházet se po areálu a okolí, blbly u překážek a připravovali se na agility. Bojovky se zůčastnilo celkem 10 teamu. Někteři šli sami, nekteří ve skupince a ti co si ji neprošli, měli možnost si udělat alespoň test. Bojovku vyhral Zdeněk s Katem s časem 1 hodina a 2 minuty s 69 správnými odpověďmi (z TRD otázek to nebyla žádná sláva, ale Zdenda jako jediný účastník bojovky, který šel hned 1., šel úplně sám a zároveň jako jediný neznalec TRD a nezasvěcenec okolo nich, tak nakonec za jinýma nezaostával ...). Ostatní zvládli bojovku s časem 1h 3min -1h 45 min.. Nejlepší odpověděl 72 otázek správně, nejhorší pouhých 51.

Po obědě přišlo na řadu konečně AGILITY, které bylo jako vždy opět něčím zpestřeno. Bylo tentokrát nachystáno mímoúrovňově, takže se běhalo z kopce a do kopce a byl nachystán 1.úsek odvahy (s míčky a závěsem z alobalu, slídy a krepáku). Celé Agility bylo složeno z kladiny, 7 překážek, slalomu, úseku odvahy, kruhu a 2 tunelů (1 byl postaven z kopce dolu). Na závěr byl jako takový menší bonus připraven přeskok (přelez) 2 metrovým Áčkem, které si skoro každý vyzkoušel a většina ho zdolala. Agility se zúčastnili úplně všichni zúčastnění, co zrovna byli přítomní. Nejrychlejší Leon to zvládl za 55 sec. a nejpomalejšímu to trvalo 3,5 minuty.

Poté následovalo ochutnávání "nejlepší BUCHTY" a posuzování "nejoriginálnějšího srazového TRIČKA".
Do soutěže o nejlepší buchtu byl přihlášený 1 dort, 1 buchta, sladké mystičky a domácí chléb. Vyhrály to sladké mystičky Markéty Tomek
Do soutěže o nejoriginálnější tričko se přihlásily 2 návrhy triček. 1 návrh srazového trička obdrželo 9 lidí a další návrh byl poděkování za organizaci srazu. Všechny tyto trička nešlo neposoudit jinak, než že to nakonec vyhráli všichni.

Poté následovalo rychlé vyhlášení výsledků všech soutěží (Bojovka, Agility, Nejlepší Tričko a Nejlepší Buchta)
Po setmění přišla na řadu TOMBOLA, ze které si skoro každý odnesl nějaký ten dáreček. Opakovalo se samozřejmě to co i v minulém roce, že některé ceny se držely stále některých lidí, i když se jich vzdali. A jak loni tak i letos poslední cena (příprava ohniště) pobavila asi nejvíce. Ta totiž padla opět na koho jiného než na M. Bíloveckého

Po tombole se opékaly špekáčky a klábosilo se až do rozednění.

V neděli přišlo nařadu jen rozloučení.

Několik poděkování
Nejprve bych chtěl poděkovat Zdeňkovi Gothovi a Gabrielce Jagerové, že vážili takvou dálku a dorazili s Katem na náš sraz a umožnili i ostatním se s tímto čertíkem seznámit. Jeho jedinečný bručivý hlas, připomínající zvuk motorové pily, se sem tam nesl celým areálem a každému určitě utkvěl v paměti.

Chtěl bych poděkovat ChS Canis Regalis, Khiri-Khan, Sofa Surfer, Thaibull a Thaivillage a majitelce Tary (Julii Kuželové - Profipes.cz) za pomoc zasponzorovat sraz

Zároveň poděkování těmto ChS a majitelům Tary (Kuželovcům), Bura (Drobníkům), Bennyho (Polákovcům), Babbuny (Hujerům), Cewina (Vyslyšelům), Bokasse (Mohylům), Nessie (Skotníkům), Baccary a Banooka (Červinkovcům) a Api (Tálovcům) za příspěvky pro Kata.

Samozřejmě poděkování i všem ostatním účastníkům srazu za zakoupení lístků do Tomboly a všech dárečků věnované Katovi.

A ještě 2 poděkování na závěr všem účastníkům, že se s námi opět sešli a užili si s námi víkend plný zábavy a snad se všem na srazu líbilo. A poděkování všem sponzorům, kteří byli letos opět velice štědří.

 


Srazu se zúčastnili tito Thajští Ridgebaci
Catto Thaikru  (KATO, Katík, Kačenka, Katoušek, Kačík, Vořech)
Amy
Apinya Cerro De Pasco
Apoe MightyThai by LA
Babbun From Thaivillage
Baccara From Thaivillage
Banook From Thaivillage
Bokass Thai Ol-A-Mi Moravia
Caron Khiri-Khan (Leon)
Cest Moi From Thaivillage
Cewin From Thaivillage
Dorien Khiri-Khan
Džet Khiri-Khan (Buro)
Edmounth Bencilla  (Monthy)
Eireen Khiri-Khan
Farawel Pho-Ngoen OL-A-MI Moravia
Gucci Bencilla
Infinity Thaikru (Seli)
Tan Ngern Of Noppakao
Tara

Výsledky soutěží a komplet fotodokumentace na stránkach srazu www.thaiday.webnode.cz



Více fotek na FB 1
                      FB 2

—————

Zpět


English


České TRD fórum
Fórum - Thai ridgeback
THAI ridgeback DAY
THAI ridgeback DAY
TRD v NOUZI
THAI ridgeback v NOUZI
ChS BENCILLA
Bencilla - Thai ridgeback
Klub KCHMPP
KCHMPP - Thai ridgeback
Thaidog Web
Thai ridgeback


Aktualizováno 14.5.2015


TOPlist

free counters

 


Hafici.czMiciny.cz