MVP Komarom (HU) 16.-17.10.2010

22.10.2010 18:53

O víkendu 16.-17.10.2010 se konala v maďarském Komáromě Mezinárodní výstava psů. Přihlášeni byli 3 thajci. Českou Republiku zastupovali Montík a Tan Ngern. Výstava se konala v Monostorské vojenské pevnosti postavené v 19. století. I když docela mrzlo, tak jsme byli rádi, že nepršelo, poněvadž by se vystavovalo na blátě.

Sobotní výstava probíhala podle standartních výstavních pravidel, ale nedělní už moc ne. Paní rozhodčí posuzovala dvojím metrem. Oproti psům z ciziny, kteří museli absolvovat několikanásobný běh, důkladné ohmatání celého těla, které zabíralo docela dost času (zuby, krk, záda, bedra, hrudník, břicho, ocas, zadní i přední nohy a nakonec koule), předvedení se v postoji a test reakce na piskací hračku, to měli domácí o hodně jednodužší. Těm stačilo přicupitat k paní rozhodčí, postavit se, paní rozhodčí během 2 sekund zvládla kouknout na zuby a koule, pak prohodila pár slov s vystavovateli a aniž by museli běhat, si odkráčeli i s tituly z kruh ven.

Zárověň podle paní rozhodčí musí mít jakýkoliv thajec, ať je černý, červený nebo modrý, tmavě hnědě zbarvené oko, i když je ve standartu, že u modrých jedinců jsou tolerovány oči jantarové barvy, tak to podle ní tak nemá být (vyjímku asi dělá jen u Isabel jedinců). Bylo to holt zvláštní, jediný kdo tam měl tmavě hnědé oko byl jen Montík. No každý rozhodčí ma holt svůj názor a nějaký argument si prostě vymyslet musí, i když pak by podle toho měl posuzovat všechny stejně

sobota 16.10.2010

Posuzoval pán Erdos Laszlo (HU)

PSI
Mezitřída - Edmounth Bencilla - V1, CAC
Třída Otevřená - Gallop Thai Bellijess - V1, CAC, res.CACIB
Třída Šampiónů - Tan Ngern of Noppakao - V1, CAC, CACIB, BOB

Neděle 17.10.2010

Posuzovala paní Tarján Annamária (HU)

PSI
Mezitřída - Edmouth Bencilla - V1, CAC, res CACIB
Třída Otevřená - Gallop Thai Bellijess - V1, CAC, CACIB, BOB
Třída Šampiónů - Tan Ngern of Noppakao - VD

—————

Zpět


English


České TRD fórum
Fórum - Thai ridgeback
THAI ridgeback DAY
THAI ridgeback DAY
TRD v NOUZI
THAI ridgeback v NOUZI
ChS BENCILLA
Bencilla - Thai ridgeback
Klub KCHMPP
KCHMPP - Thai ridgeback
Thaidog Web
Thai ridgeback


Aktualizováno 14.5.2015


TOPlist

free counters

 


Hafici.czMiciny.cz